(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada topishmoqlarning olam manzarasining ikkilamchi nomi sifatidagi ahamiyati tahlil qilingan.Topishmoqlar insonning bilish faoliyatida, uning tafakkur tarzini shakllantirishda muhim vositalardan bo‘lib xizmat qiladi. Topishmoq o‘zida inson kognitiv faoliyatida milliy-madaniy realiyalarni aks ettiruvchi va shakllantiruvchi folklor diskursi janridir.