(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada qoraqalpoq tilida etik qadriyatlarning leksik-semantik ifodasi tahlil qilinadi. Etik qadriyatlar xalqning ma’naviy dunyoqarashi va madaniy xotirasining ajralmas qismi sifatida ko‘riladi. Maqolada etik qadriyatlarning til orqali ifodalanishi etik leksik birliklar, frazeologizmlar, maqollar va metaforik vositalar misolida yoritiladi. Qoraqalpoq tilidagi etik tushunchalar semantik maydonlar asosida tasniflanadi va ularning madaniy hamda kognitiv asoslari ochib beriladi. Shuningdek, ushbu qadriyatlarning ingliz tilidagi ifoda shakllari bilan qiyosiy tahlili ham keltirilgan. Maqola lingvokulturologik va kognitiv-semantik yondashuvlar asosida yozilgan bo‘lib, tilshunoslik va madaniyatshunoslik kesishmasida tahlilni ifodalaydi.