(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Mazkur maqolada mustaqil o‘qish tushunchasining mazmuni, metodik asoslari va ta’lim tizimidagi o‘rni atroflicha tahlil qilinadi. Xususan, mavzuga oid xorijiy, MDH davlatlari va mahalliy metodist olimlarining yondashuvlari asosida mustaqil o‘qishning nazariy shakllanishi, pedagogik-madaniy asoslari va kompetensiyaviy talqinlari qiyosiy tarzda yoritilgan. Mustaqil o‘qish zamonaviy ta’limning muhim komponenti bo‘lib, o‘quvchini shaxs sifatida rivojlantirish, o‘z-o‘zini nazorat qilish va doimiy uzluksiz ravishda ta’limga tayyorlashga xizmat qiladi.