(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar vositasida pedagogik yo‘nalishda tahsil olayotgan talabalarning kasbiy kompetentligini shakllantirish masalasi keng qamrovli tahlil etiladi. Jumladan, malakaviy amaliyotning o‘rni, uning bosqichlari, innovatsion texnologiyalarning ta’lim jarayoniga integratsiyasi va sun’iy intellekt, gamifikatsiya kabi ilg‘or metodlarning o‘qituvchi tayyorlovidagi ahamiyati ilmiy-nazariy asosda yoritiladi. Maqolada real misollar, amaliy takliflar va istiqbolli yondashuvlar orqali bo‘lajak o‘qituvchilarning raqamli kompetentligini rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi.