(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Global internet tarmog‘ining kengayishi yolg‘on axborot, dezinformatsiya va manipulyatsiyaning keng tarqalishiga imkoniyat yaratdi. Ushbu hodisalar nafaqat individual ongga, balki jamiyatning ijtimoiy-siyosiy barqarorligiga, iqtisodiy rivojlanishiga va demokratik institutlarga jiddiy putur yetkazish potensialiga ega. Mazkur maqolada yolg‘on axborot (fake news), dezinformatsiya (disinformation) va manipulyatsiya (manipulation) tushunchalarining o‘zaro farqlari, ularning tarqalish mexanizmlari, jamiyatning turli sohalariga ko‘rsatadigan salbiy ta’sirlari hamda ularga qarshi kurashishning kompleks yo‘llari ilmiy-amaliy nuqtai nazardan tahlil qilingan.