(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada diqqat yetishmasligi va giperaktivlik sindromi (DЕGS)ga chalingan bolalarning klinik va psixologik-pedagogik xususiyatlari batafsil yoritilgan bo‘lib, unda DЕGSning tarixiy tadqiqotlari, xalqaro tasnifdagi o‘rni va diagnostik mezonlari ko‘rib chiqilgan. Ushbu sindromning rivojlanishiga biologik va psixologik-ijtimoiy omillar ta’siri tahlil qilinib, ularning bolaning xulq-atvori va o‘qish jarayoniga ta’siri muhokama etilgan. Shuningdek, DЕGSni tashxislash va tuzatishda tibbiy hamda pedagogik yondashuvlarning o‘zaro uyg‘unlashuvining ahamiyati ochib berilgan.