(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Bugungi kunda raqamli texnologiyalar, internet va ijtimoiy tarmoqlar siyosiy maydonning ajralmas qismi sifatida shakllanib, davlat va jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro aloqalarni yangi bosqichga olib chiqmoqda. Mazkur maqolada axborotlashgan jamiyat sharoitida siyosiy kommunikasiya jarayonlarining o‘zgarishlari tahlil qilinadi. Maqolada siyosiy kommunikasiya nazariyalarining transformatsiyasi, ommaviy axborot vositalarining o‘rni, siyosiy diskursning virtual makonga ko‘chishi hamda axborot xavfsizligi bilan bog‘liq muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yangi kommunikativ mexanizmlarning siyosiy jarayonlarga ta’siri hamda fuqarolik jamiyatida axborot erkinligining ahamiyati ilmiy tahlil etiladi.