(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada Oʻrta Osiyoga islom dini kirib kelishi bilan oʻzbek tiliga o‘zlashgan bir qator teonimlarning turli nutq uslublarda qo‘llanilish darajasi, shuningdek, badiiy uslubda faol qo‘llanuvchi Rab, Haq, Xoliq, Rahmon, Qahhor, Kirdikor, Hay, Iloh, Beniyoz, Jabbor, Ma’bud kabi teonimlar tasnifi va tavsifi berilgan.