(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotida oila mavzusining genezisi, rivoji tadrijiy takomili, oila tasvirining eng qadimgi yozma yodgorliklar, Qur’on va hadislar, xalq og‘zaki ijodidan tortib hozirgi adabiy jarayonda aks ettirilishi misollar bilan tahlilga tortilgan. Tadqiqot mavzusini yoritishda psixologik, qiyosiy-tipologik, struktural, germenevtik tahlil usullaridan foydalanilgan.