(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada yashil maydonlarning aholi salomatligi, shahar ekologiyasi va ijtimoiy barqarorlikdagi o‘rni, shuningdek, aholi soniga nisbatan yashil hududlar hajmini belgilovchi ilmiy me’yorlar tahlil qilingan. Turli xalqaro tashkilotlar tomonidan tavsiya etilgan ko‘rsatkichlar asosida ilmiy tahlillar qilingan. Shuningdek, Sirdaryo viloyati sharoitida mavjud holat hamda istiqbolli takliflar ham ko‘rib chiqilgan.