(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada Andijon viloyatining geoekologik holati, tabiat komponentlaridagi o‘zgarishlar, jamiyatning tabiatga ta’siri natijasida landshaftlarning o‘zgarib borishi shuningdek, sanoat korxonalari va transport ta’sirida yuzaga kelayotgan muammolar keltirilgan. Urbanizatsiya jarayonini kengayishi ta’sirida shahar infrastrukturasini kengayishi, tabiiy landshaftlarning buzilib ekologik muammolar yuzaga kelayotganligi aniqlangan. Bu muammolarni aniqlash va tahlil qilish uchun geografik axborot tizimlari yordamida komponentlar xaritalarini tayyorlash, ularni o‘zgarib borishini taqqoslab o‘rganishlar bo‘yicha ilmiy ma’lumotlar berilgan.