(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada Prunus amygdalus po‘stlog‘ining tarkibi ICP-OES usuli bilan o‘rganildi. Ca, K, Mg, Na, P, S kabi makroelementlar hamda Fe, Zn, Cu, Pb, Cr kabi mikroelement va og‘ir metallarning miqdori aniqlandi. Natijalar elementlar ruxsat etilgan me’yordan oshmasligini ko‘rsatdi. Xomashyo ekologik xavfsiz va biologik faol manba sifatida baholandi.