(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada yengil sanoat tarmoqlaridan ipak, zardо‘zlik, tikuvchilik va tо‘qimachilik sanoati tarixiga tо‘xtalib о‘tilgan. Ishlab chiqarishda ustoz-shogird an’anasi mavjud bо‘lib, ustozlarning mahoratlari haqida fikrlar bayon etilgan. Fabrikalar barpo etish aholini ish bilan ta’minlashning muhim omillaridan biri bо‘lgan. Ushbu maqolada aholining moddiy ehtiyojlarini qondirishga xizmat qilgan jihatlar keltirib о‘tilgan. Davlat tomonidan joriy etilgan besh yillik rejalar va kunlik topshiriqlar 110-115 foizga bajarilgan. Keltirilgan ma’lumotlar qator adabiyotlar, manbalar, matbuot materiallari va suhbatlardan olingan ma’lumotlar asosida bayon etilgan.