(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada xalq og‘zaki ijodining nodir na’munalari bo‘lgan xalq dostonlaridagi ot obrazining harb ishidagi ahamiyati moddiy va yozma manbalarga tayangan holda tahlil qilingan. Turkiy xalqlarda otlarga bo‘lgan munosabat harbiy sohada alohida ahamiyatga ega. Otlarning qanday tanlanishi, harbiy o‘yinlarda ularning ishtiroki, otliq bo‘linmalarning qo‘shingdagi o‘rni, shuningdek, harbiy usul va hiylalarda otlarning vazifalari to‘g‘risida fikrlar bildirilgan. Xalq dostonlari ham tarixiy va elshunoslik manbai o‘laroq fanga xizmat qilishi dalillangan.