(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada 1920–1930-yillarda Farg‘ona vodiysida tashkil etilgan tarix-etnografiya muzeylari va teatr inshootlari tahlil qilindi. Arxiv hujjatlari va rasmiy qarorlarga tayangan holda muzeylar mahalliy madaniy merosni saqlash, teatr esa sovet ideologiyasini targ‘ib etish vazifalarini qanday bajargani o‘rganildi. Moliyaviy resurslar cheklanganligi, siyosiy nazorat ostidagi repertuar cheklovlari va madaniy maskanlarning ijtimoiy-ma’rifiy ta’siri batafsil tahlil qilindi. Shuningdek, ularning viloyat aholisining madaniy ongini shakllantirishdagi roli hamda zamonaviy merosni qayta ko‘rib chiqish uchun ilmiy asoslarga ega bo‘lishi ko‘rsatib o‘tildi.