(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada 1970–1990-yillar davomida O‘zbekiston SSR hududida maktabgacha ta’lim muassasalarining qurilishi va ularning moddiy-texnik infratuzilmasini shakllantirishga doir masalalar tarixiy tahlil qilinadi. Maqola O‘zbekiston SSR Kommunistik partiyasi Markaziy Qo‘mitasi, Ministrlar Soveti, hamda Maorif Ministrligining qarorlari asosida amalga oshirilgan ishlar, ajratilgan mablag‘lar, qurilish sur’atlari, hamkor tashkilotlarning faoliyati va yuzaga kelgan muammolarni yoritadi. Ushbu tarixiy tadqiqot orqali Sovet davrida ijtimoiy infratuzilma siyosatining maktabgacha ta’limga ta’siri ochib beriladi.