(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada Turkiya Respublikasida temurshunoslik fanining shakllanishi va rivojlanishida xorijdan, ayniqsa Rossiya imperiyasi va Sovet Ittifoqi hududlaridan ko‘chib kelgan ziyolilarning tutgan o‘rni tahlil etiladi. Xususan, Ahmad Zaki Validiy, Akdes Nimet Kurat, Sadri Maqsudiy kabi mashhur tatar va boshqird ziyolilarning ilmiy faoliyati orqali Turkiyada Amir Temur va Temuriylar tarixining o‘rganilishiga ta’siri yoritiladi. Maqolada bu ziyolilarning Temur shaxsiyati, davlat boshqaruvi va harbiy siyosatiga doir qarashlari, tarixiy manbalarni tadqiq etishdagi yondashuvlari, tarjimalari hamda ilmiy va metodologik merosi tahlil qilinadi.