(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada rivojlangan davlatlarning favqulodda ekologik vaziyatlarni boshqarish tajribalari tahlil qilinib, O‘zbekiston Respublikasida mavjud boshqaruv tizimini takomillashtirish imkoniyatlari o‘rganilgan. Xalqaro ilg‘or amaliyotlar asosida O‘zbekiston sharoitida favqulodda ekologik vaziyatlarni boshqarish tizimiga moslashuvchan va innovatsion yondashuvlarni joriy etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari milliy boshqaruv tizimini takomillashtirish, ekologik xavfsizlikni oshirish va xalqaro tajribalarni integratsiya qilish uchun ilmiy va amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi.