(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada kambag`allik fenomeni va uning jamiyat hayotida namoyon bo`lish shakllarini tadqiq etishning nazariy-metodologik asoslari, kambag`allik fenomeni va uning jamiyat hayotida namoyon bo`lish shakllari, mexanizmlari va kambag‘allikni qisqartirishga qaratilgan ijtimoiy himoya tizimini takomillashtirishning samaradorligi o`rganilgan. Shuningdek, kambag‘allik fenomenining jamiyat hayotida namoyon bo‘lish shakllari va uni qisqartirish tizimining falsafiy jihatlari tahlil qilingan.