(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Mazkur maqolada Fazl ibn Ahmadning ilmiy ijodi va hayoti falsafiy tahlili haqida ma’lumotlar berilgan. Iddatul uqul va umdatul ma’qul (Aqllarning va’da berishi va aqllarga ma’qul narsalarning asosi) asarida nafsning abadiyligi haqida fikrlar keltirilgan. Yangi O‘zbekistonni barpo etishda Rumiy ta’limoti, ayniqsa, Fazl ibn Ahmad g‘oyalari bilan bugungi murakkab zamonda yoshlarni ruhiy barkamol insonlar etib tarbiyalash, ma’naviy jihatdan yuksaltirish muhim vazifa bo‘lib qolmoqda. Bugungi kunda Fazl ibn Ahmadning Iddatul uqul va umdatul ma’qul (Aqllarning va’da berishi va aqllarga ma’qul narsalarning asosi) risolasidan samarali foydalanish ijtimoiy taraqqiyotda, jamiyat farovonligida va inson ehtiyojlarini qondirilishida ustuvorligi yoritilgan.