(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Mazkur maqolada ekologik ta’lim-tarbiya jarayonida fan va amaliyot birligini ta’minlash bo‘yicha dolzarb masalalar ko‘rib chiqiladi. Ekologik ta’lim-tarbiya nafaqat nazariy jihatdan, balki amaliy tajriba orqali ham shakllanishi lozimligi ta’kidlanadi. Shu maqsadda o‘quv jarayonlariga ilmiy-tahliliy yutuqlar bilan bir qatorda teren tadqiqotlar, dala mashg‘ulotlari, mahalliy loyihalar va ko‘ngillilar ishtiroki orqali erishish mumkinligi ko‘rsatiladi. Maqolada ekologik ta’lim va tarbiyada fan-amal birligini mustahkamlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar, muammolar va ularni yechish yo‘llari bayon etiladi.