(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2024)
Mustamlakachilik ekspansiyasi, madaniy almashinuv va globallashuvning tarixiy va madaniy merosi muayyan chet tillarining global ahamiyatini, shuningdek, mustamlakachilikdan keyingi jamiyatlarda ularning mahalliy qabul qilinishini tushunish uchun asos yaratadi. Iqtisodiy va savdo mulohazalar xalqaro savdo, diplomatiya va ishbilarmonlik aloqalarida, global munosabatlarni shakllantirishda va til tendentsiyalariga ta’sir qilishda xorijiy tillarning hal qiluvchi rolini yana bir bor ta’kidlaydi. Ushbu maqola turli xil global sharoitlarda xorijiy tillarning rivojlanishi va ta’siriga ta’sir qiluvchi ko‘p qirrali omillarni har tomonlama o‘rganishni taklif qiladi. Maqola tarixiy, madaniy, iqtisodiy, texnologik va ijtimoiy jihatlarga asoslanib, butun dunyo bo‘ylab xorijiy tillarning rivojlanishi, tarqalishi va dolzarbligiga hissa qo‘shadigan murakkab ta’sirlar tarmog‘ini o‘rganadi.