(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2024)
Mazkur maqolada “siyosat falsafasi” va “siyosiy falsafa” tushunchalari o‘rtasidagi bog‘liq masalalalari, ularning fundamental mohiyati tahlil etilgan. Shuningdek, siyosiy falsafani rivojlanishida N.Makiavelli, T.Gobbs, J.Lokk, Monteske, I.Kant, Gegel, J.S.Mill va boshqa faylasuflarning qarashlari o‘rganilgan. Bundan tashqari, O‘zbekistonda siyosat falsafasi fanini rivojlantirish hamda siyosatshunos kadrlar uchun zarur siyosiy adabiyotlar masalasiga ham to‘xtalib o‘tilgan.