(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada so‘nuvchi mexanik tebranishlarni o‘qitishda uchraydigan metodik muammolar va ularni hal etish yo‘llari tahlil qilingan. Murakkab matematik ifodalar va abstrakt tushunchalar talabalar uchun qiyinchilik tug‘dirishi ta’kidlangan. Shu bois raqamli texnologiyalar, virtual laboratoriyalar va modellashtirish vositalaridan foydalanish zaruriyati asoslangan. Taklif etilgan metodik tavsiyalar nazariyani amaliyot bilan uyg‘unlashtirish va talabalar motivatsiyasini oshirishga xizmat qiladi.